Project Description

Content in Norwegian!

Original date 22.11.2017

 

<iOS Event Application Framework> (<Studentprosjekt>)

Gruppen består av Christian Thorvik, Jonas Ekerhovd og Stian Gjørtz

Oppgave

Våren 2017 ble Jonas kontaktet av noen bekjente fra BI om en henvendelse om å lage en applikasjon som skulle brukes som et informasjonsverktøy under fadderuken studiestart høsten 2017. Han gikk sammen med Christian Thorvik og tok på seg ansvaret til å løse oppgaven. Vi hadde møte med avdelingsleder på BI Bergen om hvilke ideer vi hadde om prosjektet og hvilke funksjoner det burde ha med.

Ledelsen på BI likte ideen veldig godt og tenkte å utvide applikasjonen til å gjelde flere/alle BI skolene rundt i landet og det var snakk om å kunne bruke plattformen til andre arrangementer som vinterleker/karrieredag. Det endte opp med at fadderstyret i Bergen overtok ansvaret og gjennomføringen av ideen som oppdragsgiver og det ble skrevet en utviklingskontrakt som gjaldt mellom Fadderstyret (BIS Bergen) og enkeltpersonforetaket til Jonas Ekerhovd (Ekerhovd IT).

Vi begynte først og fremst å utvikle applikasjonen ved bruk av Xamarin Studio for å få løsningen til å fungere over android og iOS systemene. Pga mangel på tid og fadderuken som nærmet seg, måtte vi droppe løsningen og kun utvikle applikasjonen til iOS, da majoriteten av studentene har iOS enheter.

Under utviklingen har vi blant annet tatt i bruk Azure API for sending av pushvarslinger, Google API for kart og GPS funksjonalitet, og egenutviklet php webside for ekstern sending av push uten at utvilker måtte være til stede.

Applikasjonen ble vellykket lansert innen studiestart og vi hadde aktivitet av brukere under hele uken. Skjermbilder under

https://itunes.apple.com/us/app/fadderullan-bi-bergen/id1222557453?mt=8

Vi ønsker å ta denne ideen videre som vår bacheloroppgave til våren 2018 og utvikle versjon 2.0 med funksjoner som vi ikke rakk å få med i den forrige versjonen. Dette kan være ting som:

  • Innlogging
  • Android versjon
  • Vipps API integrasjon
  • Web-portal løsning
  • Instagram-integrasjon

Vi har vært i kontakt med ledelsen av BIS Bergen for å tilknytte oss en kontaktperson som skal følge utviklingen, og komme med innspill til utformingen i løpet av prosjektet.

 

 

Advertisements